ΒΙΒΛΙΑ

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Το παρόν βιβλίο περικλείει πολιτικά χρονογραφήματα του Δημήτρη Μανιάτη που δημοσιεύθηκαν όλα στα Νέα του Σαββάτου υπό την τρέχουσα στήλη του δημοσιογράφου με τίτλο Εναλλακτικά.  Τα κείμενα αυτά, γραμμένα υπό τον ζυγό της επικαιρότητας αλλά και με μια βαθύτερη οπτική θα μπορούσαν να περιγραφούν ως μικρά χρονικά κοινωνικής- πολιτικής αλλά και πολιτισμικής πραγματικότητας σε μια διάρκεια τριών πυκνών χρόνων, από την εκπνοή της διακυβέρνησης Σαμαρά μέχρι και το καλοκαίρι του 2017. Μια εποχή παράξενη, καινούρια, δραματική αλλά και εξόχως καθοριστική αφού εδώ πρωτοσυναντάμε τις τάσεις και τα υλικά που θα απασχολήσουν την ελληνική και διεθνή πολιτική και κοινωνική σκηνή τα επόμενα χρόνια, κάτι που σκιαγραφείται στα κείμενα του βιβλίου. Η χαμένη λαϊκότητα, τα νέα ΜΜΕ, τα κοινωνικά δίκτυα, ο Τραμπ, ο Τσίπρας, η νέα φτώχεια, οι έλληνες που ξενιτεύονται, η Αριστερά και οι ματαιώσεις της, τα κόμματα, οι σύγχρονοι πρεκάριοι, οι χίπστερς, οι φιλελέδες, τα fake news, ο εφιάλτης της Ακροδεξιάς παρελαύνουν από τις σελίδες και τα χρονογραφήματα του συγγραφέα και εν πολλοίς επιβεβαιώνουν πως ο Δημοσιογράφος είναι ο Ιστορικός του Ενεστώτα Χρόνου.  

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Ο Δημήτρης Μανιάτης γεννήθηκε το 1978 στην Αθήνα και έλκει καταγωγή από την Μύκονο. Απόφοιτος Δημοσιογραφίας, Πολιτικών Επιστημών και Ιστορίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Δημοσιογράφος στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ. Έχει γράψει κείμενα για επιθεωρήσεις, θέατρο, μουσικές παραστάσεις, τηλεόραση. Έχει συνεργαστεί με πολλά έντυπα. 
Έργα του ιδίου: Ληστής, θεατρικός μονόλογος, Eγώ είμαι ένας άλλος, διηγήματα (εκδ. Μετρονόμος), Bασίλης Τσιτσάνης, επιμέλεια (εκδόσεις ΔΟΛ), Πάνος Γαβαλάς, Μια φωνή όλο φως (εκδ. Λιβάνης).
Το βιβλίο προλογίζει ο Νίκος Γ. Ξυδάκης

Στοιχεία της έκδοσης:
Σχήμα: 14 Χ 21
Σελίδες: 208
Τιμή: 12 ευρώ (περιλαμβάνει ΦΠΑ)
Κεντρική διάθεση: Εκδόσεις Εύμαρος, Eλευθερίας 2, Ταύρος.
Τηλ. 210-9708.811, 6984-911.622,fbpage: Εκδόσεις Εύμαρος - Evmaroslibro

Για περισσότερες πληροφορίες:
Πέτρος Κακολύρης, εκδόσεις Εύμαρος, τηλ: 6984-911.622

Αθήνα, 21 Μαΐου 2018

Ατζέντα